Dianne Geltman-Rivera ~ Designer Spotlight

DianneGR140x175

Dianne Geltman-Rivera
Professional Member
DGR Interior Designs, North Branford
tele: 203.488.7638
fax:   203.488.7638
cell:  203.430.2374
email: DGRInteriors@snet.net
dgrinteriordesigns.com

When longtime California residents relocated to the woods in Madison, CT, they knew that their 1600 square foot Cape would need a makeover. It was dark and cramped, it lacked airiness and an easy flow that they were used to in their homes in Ventura and Palm Springs.

My client didn’t understand why the kitchen was in the back of the house with no back door to the driveway. Their was a “hallway to nowhere” off the kitchen that ended with a small window and a bathroom off to the right.

We immediately decided to move the dark kitchen from the back of the house to the front where the dining room was and opened the wall to allow light to flow from the new kitchen to the new dining room in the back of the house.
before, kitchen2 before, kitchen3

after, kitchen3 after, kitchen2 after, kitchen1
Both my clients like Mid Century Modern and clean lines. However, one likes neutrals and the other loves orange and bright colors! So the drapery fabric in oranges and taupes set the stage for our color palette for the entire first floor.

We added a large slider in the new dining room to bring in additional light and opened the wall from the new dining room to the living room to create an open floor plan.

before, dining room2  before, dining room4

after, dining room3 after, dining room2

Moving a few small walls and closing up the window, the “hallway to nowhere” now housed a much needed closet for storage and we updated the bathroom.

after, bathroom & hallway2 after, hallway3

The living room was long and had 2 focal points – the fireplace and the TV across from the fireplace so there was a lot of space not being utilized.

before, living room3 before, living room2 before, living room1

I suggested the large armless curved sofa which fit perfectly in the empty corner, next to the fireplace and across from the TV. We added built ins on the small TV wall which made the room appear much larger and a great place for my clients to display their collected treasures. Updating the fireplace to a more modern look and hanging the mid-century modern leafy patterned draperies from floor to ceiling finished off the room.

after, living room4 after, living room2
after, living room1The entire first floor is only 800 square feet, but with this open floor plan, now feels much much larger!

after, living room3

dingbat1

 

Each month we will highlight one of our designers.  If you wish to participate, please prepare a short bio with a few photos of your work and send the information to:

info@idsct.org